De Projectstudio is opgericht door Lisette Schmetz en Christiaan van Bokhorst die sinds 2010 gezamenlijk projecten uitvoeren. In 2014 is besloten na ruim 10 jaar ervaring hun werkzaamheden op het gebied van zakelijke leiding, projectleiding, communicatie, productie en advies in de creatieve en maatschappelijke sector samen te voegen.

Lisette Schmetz studeerde in 2002 af aan de hogeschool voor de kunsten Arnhem.  In 2002 ontwikkelde zij in opdracht van de gemeente Arnhem de Arnhem Mode Biënnale waarvoor zij tot 2007 productioneel leider en tot 2008 als directeur werkzaam was. Daarna heeft ze als zakelijk leider de eerste drie edities van What Design Can Do mede ontwikkeld. Tevens heeft ze de projectleiding gedaan voor diverse (inter)nationale presentaties in mode en design voor oa. ArtEZ, Centraal Museum Utrecht, Viktor & Rolf, Premsela (Nederlands instituut voor Design en Mode), DutchDFA, het NAi en de Museumvereniging.

Christiaan van Bokhorst studeerde in 2004 af aan de NHTV, Internationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Werkte enkele jaren bij het bureau voor belevingscommunicatie Planet Event waar hij als projectmanager verantwoordelijk was voor diverse B2B evenementen en congressen voor o.a. Mexx, Pfizer, CDA en Intertoys. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar de creatieve sector en was als freelance producent onder ander eindverantwoordelijk voor diverse festivals en evenementen, waaronder Robodock, het Nederlands Film Festival en het Koninginnedag concert voor Koningin Beatrix op paleis Noordeinde. Tentoonstellingen voor DutchDFA, Premsela en Droog Design in oa. India, China, Brazilië, Zuid Afrika, Turkije en landelijke campagnes voor de Museumvereniging.